Terug naar het reflecties overzicht

Pay it forwardbij Films

Bekijk de trailer

Het start met één persoon die iets doet voor een ander…

 

Een prachtige film met als hoofdthema Hoop. Hoop op een betere wereld. Met een duidelijke uitdaging hoe jij hieraan kan bijdragen. Ook al is je bijdrage klein, het is significant.

Om dit te bereiken moet je een ander willen zien, verder kijken dan je eigen behoefte en nood. Een kleine handeling kan groot verschil maken. De sleutel van deze film is dat als iemand iets voor jou heeft gedaan, dat je vervolgens iets voor een ander doet: Pay it forward. Het is de gouden regel die Jezus lang geleden ook de mensen al voorhield: Behandel de mensen zoals jij door hen behandeld wil worden!

In de trailer word je uitgedaagd. Misschien vind je die uitdaging te groots. Misschien lukt dat niet. Dat geeft niet. Weet je wat je zou kunnen doen voor een ander? Heel eenvoudig, het kost je niets: Glimlachen! Naar de mensen op straat, die voor je staan in de supermarkt, die langs je rijden in de file. Gewoon naar alle mensen die je tegenkomt. Een kleine, uitnodigende glimlach. Het geeft deze mens het gevoel dat hij gezien wordt! Een basale behoefte van iedere persoon.

En als ze vragen waarom je glimlacht, nodig hen uit hetzelfde te doen. Het zal de wereld een stuk vriendelijker maken!

Pay it forward