Terug naar het reflecties overzicht

Over de liefdebij Bijbel

‘Als je geen liefde hebt voor anderen, zijn je woorden zinloos’

De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan. Liefde is niet blij met oneerlijke dingen, maar met de waarheid. Liefde vertelt fouten van andere mensen niet door, denkt altijd het beste van een ander en blijft altijd geduldig. De liefde schiet nooit tekort en verdwijnt nooit.

Bovenstaande ode aan de liefde gaat om liefde tussen mensen onderling. Het komt uit een eeuwenoude brief van ene Paulus van Tarsus, een orthodox geschoolde Jood die een vurig bestrijder van het Christendom was. Hij liet christenen oppakken en vermoorden en vervolgde ze tot buiten de landsgrenzen.

  • Kun je geloven dat dit degene is die deze mooie woorden over de liefde heeft geschreven? Naar eigen zeggen veranderde zijn leven volledig nadat hij een ontmoeting had met een zeer bijzondere persoon….
  • Wat heb jij als kernwaarden voor jouw leven opgeschreven?
  • Welke rol speelt de liefde hierin?
  • Welke uitspraak over de liefde vind je moeilijk uit te voeren?
  • Hoe zou je hierin verder kunnen komen?
Over de liefde