Terug naar het reflecties overzicht

Belle en het Beestbij Films

 Bekijk de trailer:

Het sprookje in een prachtige uitvoering. Romantisch en betoverend!

 

  • Dé les van deze film is natuurlijk dat je niet naar het uiterlijk van iemand moet kijken, maar dat het innerlijk het belangrijkst is. Hoe ervaar jij dat in de praktijk? Hoe belangrijk is jouw eigen uiterlijk voor jou? Hoe belangrijk is het uiterlijk van jouw vrienden voor jou?
  • Belle leert een meisje lezen in haar dorp. Haar vader zegt dat zij haar tijd ver vooruit is. Als haar vader vrijgelaten is door het beest, gaat hij terug naar het dorp om de mensen te mobiliseren hem te helpen. Het gevolg van deze beide dingen is dat Belle en haar vader buitenbeentjes zijn in het dorp. Zijn er dingen in jouw omgeving waar je tegen de gevestigde orde in gaat? Hoe voelt dat? Zo nee, ken je mensen in die dit doen? Wat vind je daarvan?
  • Belle laat zich gevangen nemen zodat haar vader vrij kan zijn. Zou jij in staat zijn om zoiets te doen? Voor wie zou jij jezelf geven?
  • In de bijbel wordt verteld dat Jezus, God, zich gaf om vermoord te worden, zodat de mens vrijuit kan gaan en kan leven. Heb je hier wel eens van gehoord? Zo ja, wat vind je daarvan? Zo nee, zou je er meer over willen horen? Klik dan door naar www.ikzoekgod.nl
Belle en het Beest