Start Ontmoeting 4

Waar ga ik voor (1)

Deze keer ga je met de groep je mission statement onder woorden brengen. Voor sommigen een hele klus. Staar je niet blind op een mooie zin, als de vrouwen een aantal aspecten weten die ze er in willen hebben, is er al een mooie stap gezet.

Inhoudelijk

Ontdek je passie

Wat leeft er echt in je hart? Voor sommigen is dit erg lastig. Het kan zijn dat ze er nooit over hebben nagedacht omdat ze het leven hebben laten komen zoals het is. Het kan ook dat er nooit ruimte is geweest voor zelfontplooiing en eigen wensen of verlangens. De tabellen kunnen behulpzaam zijn bij het ‘boven water krijgen’ van ieders passie(s).

Door met elkaar door een paar vragen heen te gaan ontdek en leer je van elkaar. Dit kan je helpen om ook je eigen passie te ontdekken.

Jouw mission statement

We gaan ervan uit dat je zelf het werkboek hebt doorgewerkt en een mission statement hebt geformuleerd. Neem dit als voorbeeld en geef aan dat ook dit een proces is. Je statement is iets waar je een tijd aan kunt sleutelen. Je schrijft je mission statement voor het seizoen van je leven waarin je nu zit. Over een aantal jaren kan de focus weer anders zijn. Laat de vrouwen nadenken over de woorden die ze al hebben ontdekt. Ook al is het nog geen mooie zin, soms zijn de losse kreten toch ook al heel herkenbaar.

Het kan heel goed helpen door de statements die in het boek staan met elkaar door te nemen en te bespreken. Hoe haalbaar zijn deze statements? Hoe in te passen in het dagelijks leven? Door het zo praktisch op te stellen is het beleven en verwoorden van je eigen statement misschien wel minder ingewikkeld.

Vergeet niet om een nieuwe afspraak te plannen. Dit onderdeel is best lastig. Je kunt ook afspreken om over een paar weken hier nog eens over na te denken met elkaar.

Overzicht ontmoetingen