Start Ontmoeting 1

De introductie

Je gaat aan de slag met DESIGNstart. Je hebt hiervoor een aantal vrouwen uitgenodigd of je gaat het met iemand samen doen. Voordat je begint kun je onderstaande informatie doorlezen ter voorbereiding van de eerste ontmoeting. Heel veel plezier en succes! Mocht je vragen hebben of vastlopen dan kun je contact met ons opnemen en wordt je gekoppeld aan een DESIGNjeleven-coach.

Aanmelden

Kennismaking en verwachtingen

Lees van te voren de informatie op de site goed door, zodat je goed voorbereid aan de ontmoeting begint.

Heet je gasten van harte welkom en stel ze op hun gemak. De eerste keer in deze samenstelling bij elkaar kan onwennig zijn. Je mag best laten merken dat het voor jou ook spannend is, dat kan het ijs breken. Wees vooral jezelf, dat houd je het langst vol! Vertel wat de bedoeling is van deze sessie en spreek af hoe lang het duurt. Dan weet eenieder waar zij aan toe is.

Kies voor de kennismaking een creatieve manier. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de foto’s uit het spel Kaarten Op Tafel. De vrouwen kiezen welk plaatje op dit moment het best bij hun leven past of een foto die iets over hun persoonlijkheid zegt. Vraag naar de verwachtingen van de cursus. (Tip: noteer deze verwachtingen met de naam van de vrouw erbij, aan het eind van de cursus kun je hierop terugkomen)

Blader met elkaar het werkboek door. Neem de tijd om te kijken hoe het is ingedeeld, hoe het is vormgegeven en geniet van de prachtige foto’s!

Het coachingsprincipe

Neem met elkaar het hoofdstuk ‘Hoe is DESIGNstart opgebouwd’ door. Denk erover na of jij bij het opdelen van de groep de tweetallen maakt, of dat je de vrouwen de ruimte geeft dit zelf te doen.

Het grootste deel van de coaching vindt plaats in de groep. Maak duidelijk dat jij wel het gesprek aanstuurt maar niet ieders maatje bent.

Het kan zijn dat je met een oneven aantal bent. Kies zelf of jij ook met iemand een tweetal wilt vormen of dat je één groepje van drie vrouwen maakt.

Deel de groep in tweetallen en laat hen daarna nog nader kennismaken met elkaar. Laat ze ook met elkaar bespreken wat zij voor ogen hebben bij het zijn van een maatje.

Mocht je vroeg klaar zijn, kun je al een start maken met Deel1 Wie ben ik? of kies ervoor om met elkaar de Inspiratie te doen. Laat de sessies niet langer duren dan anderhalf tot twee uur. Als je eerder klaar bent, kun je al verder gaan, je kunt er ook voor kiezen om nog gewoon na te praten.

Maak tot slot een afspraak voor de volgende ontmoeting.

Overzicht ontmoetingen