Vrije tijd

Dit is al weer de laatste keer dat je als groep voor DESIGNnext bij elkaar bent! Heb je al eens met elkaar besproken of je nog verder wilt gaan? Misschien wil je om de twee maanden iets doen zodat je elkaar kunt blijven volgen en helpen. Misschien wil je met elkaar een leuk boek lezen.. of … vul maar in. Hieronder zijn ook een aantal suggesties gegeven. Probeer met elkaar vast te houden wat je hebt opgebouwd, het is heel bijzonder!

BG-tijdengeld-vrouwmetplantje

 

Inleiding

Hoe word jij weer opgeladen?
Hoelang werkt dit voor jou?
Wat gebeurt er als je lang achter elkaar geen tijd hebt voor jezelf?
Als je op vakantie geweest bent en je gaat weer aan het werk, hou je dan lang je vakantiegevoel vast of zit je binnen twee dagen weer vast in de sleur?
Hoe houd je rust vast?

Inhoudelijk

Ga met elkaar iets creatiefs doen. Er is een scala aan mogelijkheden, kies iets waar jij zelf enthousiast over bent, zodat je de groep erin kunt meenemen. Natuurlijk is ook belangrijk wat de meeste vrouwen in de groep leuk vinden. Informeer of er iemand is die zelf bijvoorbeeld een workshop zou kunnen geven. Je kunt denken aan schilderen, sieraden maken, boetseren, fotograferen etc. Je zou als thema ‘rust’ kunnen nemen. Het is namelijk de bedoeling dat deze creatieve opdracht rust brengt en dat je ervan geniet.
Vertel na afloop (als je dit wil)  wat je hebt gemaakt en wat voor jou ‘rust’ inhoudt. Hoe heb je dit verwerkt in je creatie? Neem tijd om met elkaar even stil te staan bij de vragen die gesteld worden in de inleiding.

Volgende keer

DESIGNnext is na deze keer uit. Bedenk met elkaar hoe je verder zou willen. Je trekt nu al heel lang met elkaar op en dit is behoorlijk intensief. Misschien is het nu een beetje ‘op’. Als iedereen enthousiast is, kun je gezamenlijk verder gaan. Het kan ook zijn dat er verschillende behoeftes zijn. Hieronder een paar stappen die je kunt zetten:

  • Ben je geïnteresseerd geraakt in de persoon van Jezus en zou je hem (beter) willen leren kennen? Je zou met elkaar ‘Connect’ kunnen doen. Tijdens een aantal ontmoetingen worden de basisbegrippen van het christelijk geloof behandeld aan de hand van Bijbelstudies. Je kunt dit bestellen via deze link: Agapè . Als er bij jou in de buurt een Alpha-cursus start dan is dit ook een leuke manier om meer te horen over Jezus!  Mocht je vragen hebben en individueel op zoek willen gaan dan raden we je aan de site www.ikzoekgod.nl te bezoeken en je vragen te stellen.
  • Wist je dat we ook een interessant artikel hebben over Jezus?
  • Als het bovenstaande je niet aanspreekt maar je wilt elkaar wel blijven ontmoeten: Spreek na een x-aantal weken weer met elkaar af en pak DESIGNstart er weer bij. Bespreek welke vorderingen je hebt gemaakt m.b.t. weekschema, doelen stellen etc. Bevraag elkaar hierop en probeer onderliggende oorzaken te tackelen. Waarschijnlijk is het zinvol om dit te blijven herhalen, gewoon om het leven te blijven leven met elkaar. Natuurlijk kun je deze ontmoetingen ook weer uitbouwen met af en toe eten, wandelen, een boek lezen etc. Wees creatief hierin! Het proces en vriendschap is belangrijker dan de doelen die gehaald moeten worden. Bespeur je teleurstelling om niet gehaalde doelen etc. neem dan het stuk over verlangens erbij.
  • Wil je zelf initiatief nemen om met een groepje vrouwen DESIGNstart en/of DESIGNnext te gaan doen of zijn er anderen in het groepje die dit misschien willen? Motiveer elkaar als je potentie ziet en neem zo nodig contact op met de afdeling Training en Coaching van DESIGNjeleven.
  • Zijn er dingen in jouw leven veranderd door het bezig zijn met de materialen van DESIGNjeleven ? Zou je dit willen delen met anderen? Kijk op de link  voor het concept MyStory. Mocht je je eigen verhaal willen delen via dit medium of een vrouw kennen die dit zou willen, neem dan contact op met ons.

Belangrijk punt: blijf in beweging!

Levensterreinen