Spiritualiteit

Veel mensen hebben wel een beeld van God. Door met elkaar na te denken en te praten over hoe God is, hoe hij er uit zou kunnen zien, hoe zijn karakter is, kun je jezelf en anderen helpen een beter beeld te krijgen van hem. Dit doen we door middel van een mind-map. Waar denk jij aan bij ‘God’?

BG-spiritualiteit-hangmatboek

 

 

Inhoud een Mind-map

Je gaat met elkaar een mind-map maken. Schrijf op een groot vel papier het woord ‘God’ in het midden. Laat de hele groep vervolgens woorden die zij bij God vinden passen eromheen schrijven. Je kunt dit ook met post-it’s doen. Praat er met elkaar over. (Om te helpen zou je een aantal woorden op tafel kunnen leggen  die God ‘omschrijven’ zoals: sinterklaas, oude eik, big boss, grote broer, tovenaar).

Leg foto’s van het spel ‘Kaarten op tafel’ (je kunt ook andere coachingskaarten of zelfs plaatjes uit tijdschriften gebruiken) op een tafel en laat vervolgens iedereen een of meerdere foto’s uitkiezen die zij vinden passen bij het beeld van God dat zij hebben. Praat hier met elkaar over. Vragen om te bespreken:

  • Waarop baseer je jouw beeld van God?
  • Als je weet dat God zich in de bijbel voorstelt als jouw Vader, wat zegt dit jou dan?

We grijpen even terug naar een stukje van Hartsverlangen: het verhaal over de Tweeling en het lied van Brooke Fraser.

  • In de baarmoeder kan het meisje van de tweeling niet geloven dat er een moeder is. Terwijl de jongen zeker weet dat er een moeder is die voor hen zorgt. Je kunt haar niet zien maar wel voelen. Kun je je voorstellen dat op die manier God in ons leven aanwezig is?

De eerste regels van de songtekst van Brooke Fraser luiden:

If I find in myself desires nothing in this world can satisfy,
I can only conclude that I was not made for here.

  • Herken je in jezelf zulke verlangens? Herken je dingen die je op dit moment nog geen plek kunt geven, maar die inderdaad misschien verwijzen naar een andere wereld? Wat vind je van zo’n mogelijkheid?

Wil je het nummer luisteren? Klik dan hier The CS Lewis song van Brooke Fraser

Volgende keer

De volgende keer gaat over Relaties. Er staat dan een film op het programma. Kijk vast naar de aanbevolen films bij de volgende bijeenkomst en bedenk en/of bespreek met je groepje welke film je wilt gaan kijken. Als je zelf een mooie film hebt die past bij het onderwerp ‘Relaties’ is dat natuurlijk ook prima. Je kunt daar zelf een aantal vragen bij bedenken met de doelstelling van de avond in je achterhoofd. DESIGNjeleven houdt zich aanbevolen voor goede filmtips, dus geef ze via het contactformulier (bij suggesties) door op de website!

Contact

 

Overzicht levensterreinen