Relaties

Belangrijke thema’s die in iedere relatie spelen zijn: liefde, acceptatie, waardering, trouw, doorzettingsvermogen, eerlijkheid. Hoe ga je met elkaar om? Hoe reageer je op wat anderen wel of juist niet doen? Ken je de gouden regel: Behandel anderen zoals je wilt dat zij jou zullen behandelen.

In films spelen relaties ook een belangrijke rol. We vinden het heerlijk om naar films te kijken dus hoe leuk is het om met elkaar naar een film te kijken en daarna door te praten over relaties! Bij de reflecties staan een rijtje films, kies een van deze films uit om te kijken (of kies zelf een leuke film uit).

Aafke van der Spek

 

Inhoudelijk

Vorige keer heb je nagedacht over het beeld dat je van God hebt. Welke aspecten kwamen naar voren? Zie je elementen hiervan terug in de film? Op wat voor manier? Is er betrokkenheid van God in je leven? Denk terug aan het artikel over hartsverlangens. Hierin staat beschreven dat er elementen om ons heen zijn die rechtstreeks van God komen. Vingerafdrukken, sporen. Besef dat alle goede dingen in het leven van God komen!

Tips:

  • Je kunt de vragen al van te voren geven, zodat er tijdens de film over nagedacht kan worden.
  • Begin op tijd zodat je na afloop tijd over hebt.
  • Haal pizza en eet met elkaar op de bank en kijk ondertussen de film; dan hou je zeker na afloop tijd over om door te praten!
  • Kies een paar vragen uit die jou aanspreken. Je hoeft natuurlijk niet alles te behandelen.

Algemene discussievragen
  • Welke aspecten die je bij God vindt horen kwamen terug in de film?
  • Stel dat Jezus een rol in de film zou hebben gespeeld, wat denk je dat hij zou hebben gedaan?
  • Als jij mocht meedoen, welke rol zou je willen spelen?

Volgende keer

Het volgende onderdeel is Werk. Je gaat met elkaar een stukje uit een boek lezen en erover nadenken. Ook komt DESIGNstart weer langs. Moedig elkaar aan om komende week weer eens te kijken naar je doelen, weektaak en prioriteiten.

Levensterreinen