Gezondheid

Terwijl je gezellig samen kookt en eet, vormt deze ontmoeting een brug tussen DESIGNstart en DESIGNnext. Probeer met elkaar vast te stellen of het lukt om de aangeleerde vaardigheden en wijsheden vanuit Start toe te passen in het leven! Moedig elkaar aan en help elkaar waar mogelijk. Bijzonder om zo met elkaar op te trekken.

BG-gezondheid-tomaatjesed

 

Inhoudelijk

Zorg voor een gelegenheid waar je de ruimte hebt om samen te koken of waar je kunt koken en de anderen intussen op een ontspannen plek kunnen zitten. Je kunt er ook voor kiezen om samen met een van de andere vrouwen de maaltijd voor te bereiden.

Geniet van de gerechten en van de gesprekken onderling!
Tijdens het bereiden van de onderdelen van de maaltijd kun je in kleine groepjes bespreken hoe het gaat met de doelen, weektaken en prioriteiten uit DESIGNstart. Leuk om van elkaar te horen of er echt mee gewerkt wordt. Je kunt elkaar hierin aanmoedigen. Ter inspiratie een paar teksten om met elkaar tijdens de maaltijd te bespreken:

Een tevreden geest geeft een goede gezondheid
Jaloezie knaagt aan je botten

Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid
Een sombere geest verzwakt het lichaam

Een vriendelijke uitspraak is een korf vol honing
Zoet voor de ziel en gezond voor het lichaam

Deze teksten uit het boek Spreuken in de bijbel, dat overigens een boek vol levenswijsheden is, geven de impact weer van een gezond innerlijk op het lichaam. Dit is een algemeen verhaal, maar wel heel essentieel. Denk samen eens na in hoeverre dit voor ieders leven geldt.
We hopen dat jullie door deze teksten en gesprekken heen een stukje rust, vrede en liefde ervaren. En zo gaan ontdekken dat dit dingen zijn die je mag ontvangen.

Volgende keer

De volgende keer dat je elkaar ontmoet ga je nadenken over het levensterrein hartsverlangen. Hierbij lees je het essay ‘Kom tot mij..’ geschreven door Nathalie Roos.  Een studente filosofie. Zij is opgegroeid met het christelijke geloof maar heeft dit opgegeven. Toch komt ze er niet helemaal los van…

Je kunt het downloaden en uitprinten voor de groep. Essay ‘Kom tot mij..’ Als je het deze avond meegeeft, kunnen de vrouwen het alvast doorlezen en erover nadenken.

Overzicht levensterreinen