Terug naar het blogoverzicht

Blogs

Vriendinnen Deel 1

28 juni 2016

Een klein stadje in het midden van Nederland: een groepje vriendinnen gaat aan de slag met DESIGNstart. Alleen de gastvrouw gelooft, de rest staat nogal onverschillig tegenover religie en God.

Er zijn de nodige discussies geweest: ‘Waaat? Zéven avonden, denk je echt dat ik niets anders te doen heb?’ Met opmerkingen als: ‘Dit gaat toch echt niet alleen maar over God hè, ik ken jou langer dan vandaag..’

Maar ze zijn het van plan, ze gaan van start.

De vrouwen zijn druk met 1001 dingen en het idee dat ze zeven momenten moeten komen opdraven ervaren ze als overweldigend. Ze bevinden zich allemaal in de spits van het leven: Werken, het (alleenstaande) ouderschap, een druk sociaal leven en ze kampen met vele ups en downs die het leven biedt. Op en top de doelgroep van DESIGNjeleven. Het werkboek DESIGNstart sluit naadloos aan bij de levensfase van deze vrouwen.

Even stilstaan, een pas op de plaats en nadenken over vragen als: Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waar doe ik het voor? Wil ik wel op deze manier leven? De uitnodiging om deel te nemen aan DESIGNstart kwam op het juiste moment. Stuk voor stuk hebben ze behoefte aan bezinning en reflectie. En die God waar in het voorwoord kort iets over wordt gezegd? Die nemen ze voorlopig maar voor lief. Ze zien het wel, het zal toch geen kwaad kunnen?!

Een reuze spannend proces! We zijn heel benieuwd….

Vriendinnen Deel 1