Terug naar het blogoverzicht

Blogs

Ik wil geen haar

4 juli 2017

Geen haar op mijn… eh, benen

Nog een week te gaan en dan ga ik heerlijk op vakantie, richting de zon. Ik ben niet ijdel…vind ik zelf. Toch wil ik wel graag met iets gebruinde benen terugkomen.

Als schoonheidsspecialiste ben ik altijd haren aan het trekken, met pincet, hars, wax, met lap of zonder lap of met de hand. En altijd weer omdat elke, nou ja bijna elke, vrouw denkt dat haren op bovenlip, armen, benen, oksels, bikinilijn niet bij ons horen. De man….ja de man, die mag ze wel hebben! Wij niet, voor ons is het een kwelling. Althans dat is het voor mij, samen met de velen die ik mag ontharen.

Vandaag ga ik er zelf aan geloven en ik wil natuurlijk alleen naar de beste. Iemand die niets anders doet dan de hele dag haren weghalen. Ik moet er een uur voor rijden en ga niet te vroeg weg, anders sta ik in de file. Bij aankomst word ik heel hartelijk ontvangen door Angela. Zij zit al jaren in het vak. Op haar website verzekert ze haar klanten dat het pijnloos, snel en zelfs leuk is. Om het bij een ander te doen vind ik prima, maar om nu zelf te ondergaan…hmm. Nou ja, gewoon tanden op elkaar en gaan. Binnen een uur sta ik weer buiten, met haarloze benen.

Op de terugweg tijd genoeg om na te denken en te genieten van mijn haarloze benen.

Wat is dit toch een gekkenwerk. Als wij vrouwen nou eens allemaal het haar laten groeien op alle mogelijk plekken van ons lichaam, dan hoef ik niet een uur te rijden, files te omzeilen en blijft mijn portemonnee gevuld. Zijn we allemaal gelijk en vallen we niet op, want iedereen heeft dan haar.

Zou toch een stuk gemakkelijker zijn? Alles en iedereen gelijk!

Toch hoop ik het niet echt, want dan heb ik geen werk meer… Nu gaat bij mij iedereen blij de deur uit, met een heerlijk gevoel van ‘ze zijn weer weg’.

Ken je de reclame van Sire? Drie meiden op de bank, fotootje, selfie op Facebook, Instagram. Wie ziet er het mooiste uit? Wat zeg de omgeving van mij? Hoeveel volgers heb ik? Vinden ze mij mij leuk? Gezellig?

Voor wie doe ik dit eigenlijk?

Ik ben er uit! Wat mensen ook van mij vinden: ik wil geen haar, omdat ik er zélf niet vrolijker van wordt.

Ik wil geen haar