Terug naar het blogoverzicht

Blogs

DESIGNstart met vriendinnen

28 juni 2016

DESIGNstart met mijn lieve vriendinnen

Al enige tijd kom ik individueel bij Karien voor coaching gesprekken. Er zijn nogal wat thema’s in mijn leven die een plekje moeten krijgen. Karien leerde gaandeweg een aantal van mijn dierbare vriendinnen kennen en op een gegeven moment sprak zij het verlangen uit om met deze vriendinnengroep “DESIGNjeleven” te gaan volgen. Ik sprak mijn vriendinnen hierover, zij waren positief en zo ontstond de groepsapp “DESIGNjeleven”.

Wat een uitdaging…………….Hoe organiseer je 7 avonden in een tijdsbestek van een kleine 4 maanden voor quality-time voor jezelf en met je vriendinnen? Ondanks wat kunst en vliegwerk  met alle activiteiten als zwemles, keyboardles, voetbaltraining, puppy-cursus, zieke kinderen, onregelmatige werktijden is het ons toch gelukt. Een prioriteit was ontstaan; eens in de 2 a 3 weken op maandag- of op vrijdagavond reden er 2 auto’s met 6 vrouwen richting Karien.

Het DESIGNstart werkboek in combinatie met de leiding van Karien is ons zeer goed bevallen. Het vertrekpunt is je levenservaring, wat over liep in je ontwikkelde vaardigheden. Toen we dat in kaart hadden gebracht werd stil gestaan bij ieders persoonlijkheid en innerlijke motivatie: Wat drijft je? Wat verlang je? We konden nu vanuit onze innerlijke motivatie nog beter kijken naar onze levenservaring en ontwikkelde vaardigheden en zo langzaamaan ontdekken wat onze persoonlijke kernwaardes waren; Wat vind ik belangrijk? Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? We hebben allemaal ervaren dat we echt tijd en bezinning nodig hadden om voor onszelf helder te krijgen waar we nu echt voor wilden gaan staan.
We hebben zoveel ballen in de lucht te houden te houden als moeder, echtgenoot, vriendin, werknemer, commissielid, bestuurslid etc. En dan willen we het liefst op alle levensterreinen ook nog eens heel goed zijn………………….zucht..
Wat zelfspot en humor was nodig, evenals een spiegel die ons voorgehouden moest worden.

Wat hebben we gebroed op een Mission Statement! En daaraan gekoppeld doelen en acties. Maar we zijn eruit gekomen! De laatste bijeenkomst sloten we af met een zelfgemaakte lunch, we hebben gedeeld in overvloed zullen we maar zeggen, maar of het paste bij de geformuleerde doelen met betrekking tot gezondheid……… 😉
Zo mooi om te zien hoe eenieder tot zo’n passende Mission Statement is gekomen. Zie je nu wel….. we weten wel waar we goed in zijn en wat we willen!!

Het was een verrijking voor onze persoonlijkheden en een verrijking voor onze vriendschappen.
Een veelkleurige boeket bloemen noemde Karien ons; als we onszelf en elkaar van water en licht blijven voorzien dan gaan nog meer bloeien, dat weet ik zeker!

Proost meiden!!! Op DESIGNstart en uitkijkend naar DESIGNnext over een half jaartje.
Maar eerst aan de slag met de doelen en acties om ons Mission Statement realiteit te laten worden.

DESIGNstart met vriendinnen