Terug naar het blogoverzicht

Blogs

Een heel zwaar leven

13 juni 2017

Laatst zaten we met een aantal collega’s op de app te geinen over van alles wat er soms misgaat als je een gezin hebt. Je kent dat wel, drie keer per week bij de EHBO post of zo. Het was een overtreffende trap: bij de één ging het om zoonlief die met zijn stepje was gevallen, de ander had een stoer verhaal van al wat langer geleden. Ik zat er omdat mijn zoon met de brommer onderuit was gegaan en z’n hand niet meer kon bewegen. Na al ons geklaag zette een collega (die dit keer eens even niets te zeuren had J) een link naar Brigitte Kaandorp in de app. Je raadt het al, het was het lied ‘ik heb een heel zwaar leven’.

Wat ben ik blij met mensen die de draak durven te steken met al onze ‘problemen’. Even lachen om jezelf. Dat helpt om alles iets minder zwaar te zien. Nu heb ik het niet over het weglachen van je grootste moeiten of alles te relativeren wat je neerdrukt, omdat een ander het nog veel zwaarder heeft. Ik bedoel gewoon: even lachen om jezelf, omdat je zo zit te miepen en jezelf zielig vindt.

In mineur

Ik was laatst een paar weken behoorlijk in mineur. Zeg maar gewoon: chagrijnig, obstinaat en gefrustreerd. Mijn gebroken sleutelbeen blijkt niet goed aan te groeien, omdat ik het toch overbelast. En dat terwijl ik voor mijn idee helemaal niets doe! Nou ja, eigenlijk gaat alles gewoon door. Alleen de dingen die ík graag wil doen dus niet. Mijn nieuwe paard lacht me uit, want ik kan het zadel er nog niet eens opleggen. Het volleybalteam heeft weinig aan me gehad dit seizoen en hardlopen blijkt ook niet echt goed te zijn. Ik heb dus echt een heel zwaar leven, toch?

De knop omzetten

Soms helpt het om gewoon even te janken en alle frustratie eruit te gooien. Bij mij werkt dat in ieder geval wel. Ik kan daarna weer de knop omzetten, dankbaar zijn voor alles wat ik heb en blij zijn met elk lichaamsdeel dat wél functioneert. En als de frustratie dan toch weer toeslaat, ben ik super blij met vriendinnen die even een knuffel geven en collega’s die het juiste liedje naar je sturen.

Hoe zit dat met jou? Durf jij een ander toe te laten als je het moeilijk hebt en durf je ook af en toe lekker te lachen om je eigen ‘zware leven’? Succes ermee!

Een heel zwaar leven