Terug naar het blogoverzicht

Blogs

Dubbele pannenkoek met spek

3 december 2017

Voor alles is een tijd, ook op ‘speel-en logeerboerderij de Telbrink’. Soms is het tijd om skelters om te bouwen tot monsterlijke strijdwagens, bankstellen omhoog te takelen tot speelhut-niveau of huizen te metselen van echte bakstenen met modder als specie ertussen. Soms moeten er pruimen geplukt worden om aan de dijk te verkopen, waarbij de ervaring leert dat een rolstoel in de kraam goed is voor dubbele verkoopcijfers. Onze dochter en haar vriendinnetje weten hier inmiddels handig gebruik van te maken. Tja, elk nadeel heeft z’n voordeel… 

Soms is het ook gewoon tijd voor de trampoline, maar dan niet zomaar hè! Er moeten wel de meest bijzondere spelletjes op bedacht worden. Heb je trouwens weleens gehoord van de regel dat er maar één kind tegelijk op een trampoline mag? Als zorgboerderij zouden wij deze regel moeten onderschrijven, maar ik heb categorisch geweigerd dit te doen, hypocriet als het is om iets te beloven waarvan je weet dat je je er niet aan gaat houden. Want wees nu eerlijk, wat heb je  aan een trampoline waar je alleen in je eentje op mag springen? 

Op de trampoline 

We waren dus aangeland in het trampolinetijdperk. Onze eigen jongens hebben hun favoriete spelletjes als blindemans-tikkertje, blauwe leeuw (vraag me niet wat dat spel inhoudt) en pootje-haak. De meeste varianten van deze spelletjes mogen ze niet doen waar onze zorgboerderij-cliëntjes bij zijn want dan zou ik een extra EHBO’er in moeten huren. Op zaterdagen worden er daarom vreedzame spelletjes gedaan op de trampoline en op sommige zaterdagen alleen kunstjes. Michiel is niet de meest atletische maar wel verreweg de meest vindingrijke van onze weekend gasten. Niet in het minst gehinderd door zijn gebrek aan souplesse werpt hij zich vanaf de zijkant languit op de trampoline, waarbij iedereen die zich daar toevallig bevindt onderuit geschoffeld wordt.   

Kunstjes doen 

Als het om kunstjes gaat is er nog steeds één favoriet. Niet de veel geoefende maar niet voor iedereen weggelegde salto achterover, de flikflak of de zit-sta-zit-knie, maar de ‘dubbele pannenkoek met spek’ van Michiel. Je neemt een aanloop, laat je op je zitvlak vallen met je benen vooruit (waarbij je een aantal keren op en neer stuitert) en roept heel hard ‘dubbele pannenkoek met spek’.  Wedden dat je lol hebt?! 

Wat heerlijk om als kind al te leren jezelf niet altijd serieus te nemen!

Dubbele pannenkoek met spek