Terug naar het blogoverzicht

Blogs

De strijd tegen de kilo’s – deel 4

19 januari 2018

Laatste loodjes 

De laatste loodjes zijn het zwaarst, en dat geldt zeker voor deze challenge. Nu de dagen korter worden, het steeds giet van de regen, de feestdagen er aan komen en er dus allemaal heerlijks in de supermarkt ligt, vind ik het echt moeilijk om mij aan mij nieuwe regime te houden. Ik probeer streng te zijn voor mezelf, en maak afspraken met mijzelf en met anderen, maar er zijn momenten dat het me niet lukt. Dat ik vervolgens ook last heb van een winterdipje is niet heel helpend.  

Niet opgeven 

Wanneer ik dit deel met mijn coach en mijn omgeving blijven ze mij steunen. Ze helpen me verder te kijken dan deze laatste weken. Want hoewel het de laatste loodjes van de challenge zijn, de strijd tegen de kilo’s zal ook daarna nog gewoon doorgaan. Het gaat er dan ook niet om dat ik alleen die laatste maand doorkom. Veel belangrijk is wat daarna komt. Dus; niet opgeven en het doel voor ogen houden.  

Resultaten 

Na een lastige maand is het dan zover: voor de laatste keer wegen, meten en foto’s maken. Hoever ben ik gekomen? Heb ik al mijn doelen bereikt? Vooraf was mijn doel om een nieuwe impuls te krijgen voor een gezonde levensstijl. Dat doel is gedurende de challenge zeker bereikt! Voor de eerste meting was mijn doel onder de 100kg. Dat lukte! Voor de tweede meting wilde ik totaal 5 kg. kwijt zijn. Dit haalde ik precies! Voor de laatste meting had ik de wens om 95,iets op de weegschaal te zien. Echter heb ik mezelf dit niet als echt doel gesteld, waarmee het dan ook helaas niet gelukt is. Toch ben ik supertrots op mijzelf! Ik ben 6,6kg kwijt, mijn vetpercentage is verlaagd met 5,5% en mijn omvang is op verschillende plekken verminderd.  

En nu? 

Hoe nu verder? Dat heb ik helemaal zelf in de hand. Ik ben de enige die de controle heeft. Mijn omgeving blijft mij gelukkig stimuleren. Aan hen zal het niet liggen. De tips met betrekking tot voeding zijn goed vol te houden, 3 keer per week sporten blijf ik ook zeker doen. Het is aan mij om bewust te blijven eten en bewust keuzes te maken. Ik kan dit! Op naar de volgende 10 kilo!  

De strijd tegen de kilo’s – deel 4