Terug naar het blogoverzicht

Blogs

De strijd tegen de kilo’s – deel 2

6 november 2017

Eten is lekker. Punt. Nee zeggen tegen lekker eten is moeilijk. Punt. Je voedingspatroon veranderen vergt een boel discipline en doorzettingsvermogen! Uitroepteken! De afgelopen 1,5 maand stonden voor mij geheel in het teken van voedsel. Ik ben er elk uur van de dag mee bezig. Het is haast een obsessie, maar dit keer wel een goede obsessie.

Begin van de ‘challenge’

De challenge begon op zaterdagochtend. Het moment van wegen en meten was aangebroken. Uiteraard had ik daarvoor stiekem thuis nog even op de weegschaal gestaan, want ik hou niet van verrassingen als het mijn gewicht betreft. Zeker niet wanneer er iemand staat mee te kijken. Dus wist ik precies wat de weegschaal zou aangeven; een paar kilo boven de 100. Daarna werd er een vetmeting gedaan van mijn arm, rug en buik. Tenslotte werd de omvang van mijn nek, borst, buik en bovenbeen gemeten. Gegevens die ik niet mag inzien, want ‘het gaat nu eenmaal niet om de cijfertjes’. Vervolgens was het tijd voor de foto. Ik had ’s ochtends leuke kleren aangetrokken en mij mooi opgemaakt. Ik wilde me alweer aankleden, maar nee! De foto moest in ondergoed. Dat had ik even niet bedacht. Daar stond ik dan, voor de veel te leuke fotograaf, mij kapot te schamen in mijn niet-matchende ondergoed. Ik kon wel door de grond zakken! Toen ik dit later aan mijn stiefmoeder vertelde, sprak ze de geruststellende woorden: “Hoe lelijker je beginfoto, des te mooier het eindresultaat”.

De eerste maand

Met een paar richtlijnen en adviezen op zak begon ik voel goede moed aan de challenge. Ik had de opdracht gekregen om een voedingslogboek bij te houden, waarin ik alles moet opschrijven wat ik in mijn mond stop. Een mooi digitaal format was zo gemaakt. Ik had al bewust de keus gemaakt om te stoppen met het vele snoepen en de verplichting om verantwoording af te leggen in mijn logboek werkt als een stok achter de deur. Tijdens mijn week vakantie in Egypte heb ik geprobeerd mij aan de richtlijnen te houden, en niet los te gaan op het all-in buffet. Op feestjes zei ik nee tegen alle lekkernijen, of had ik van tevoren afspraken met mijzelf gemaakt over wat en hoeveel te eten. Yes, ik kan dit!

Moment van de waarheid

Na een maand was het zover: de tweede meting…weer stond ik stiekem thuis al op de weegschaal (sorry coach!) en durfde bijna niet te geloven wat ik zag! De vraag was of ditzelfde resultaat bij de coach op de weegschaal zou verschijnen. Ik was dus toch wel een beetje zenuwachtig. Bij de coach op de weegschaal werd het bevestigd: een paar kilo afgevallen en onder de 100kg! Mijn eerst doel is bereikt, woehoeeeee!! Daarna foto’s maken in mijn (nu wel) matchende ondergoed. Dit voelt echt zo goed! En nu volhouden!

De strijd tegen de kilo’s – deel 2