Terug naar het blogoverzicht

Blogs

De strijd tegen de kilo’s

17 september 2017

We kennen het allemaal…dat moment dat je je favoriete spijkerbroek aan trekt en hij ineens net even te strak zit. Balen! Toch iets te veel gesnoept de afgelopen periode! Wat ik heel lang deed is gewoon een grotere maat broek kopen, die zat dan tenminste weer lekker. Hoefde ik ook niet teveel na te denken over wat dat dan precies betekende. Ik schoof ook mijn grensgewicht steeds een beetje op. Zolang ik maar niet over 80kg ga, over de 90, 100… Tot het moment dat de weegschaal meer dan 110kg aangaf! Toen knapte er iets in mij. Hoe heb ik het ooit zover kunnen laten komen?!

Obesitaskliniek

Er ging een knop om. Zo kan het echt niet langer! Maar wat moest ik doen? Ik heb alle diëten weleens geprobeerd, met meer of minder succes. En altijd wanneer ik het dieet op gaf vlogen de kilo’s er weer aan. Ik wilde nu voor iets blijvends gaan. Een collega had mij eens verteld dat zij een traject had doorlopen met de Obesitaskliniek. Waar ze niet zijn gericht op afvallen, maar op het aanleren van een gezonde leefstijl. Ik verdiepte mij in de website en besloot om mij aan te melden. Het werd een traject van een jaar waarin ik begeleid werd door een fysiotherapeut, een diëtist en een psycholoog. Ik viel 12 kilo af, ben weer gaan sporten en had een manier van eten gevonden die ik wel vast kon houden. Dacht ik…

Zelf doen

Na een jaar was het traject voorbij. Geen contact meer met begeleiding of groepsgenoten. Mijn jaar zat erop en nu moest ik het zelf maar uit zoeken. Dan sta je er ineens in je eentje voor. Ik was vol goede moed. Deze keer ging het me echt lukken. Ik hield mij vast aan mijn nieuwe structuur en meldde me aan bij een sportschool om te gaan crossfitten. Maar ook nu weer gebeurde het, na verloop van tijd liet ik de structuur steeds meer los, ging meer snoepen, zei minder vaak nee. Toen ik ook nog door een schouderblessure enkele maanden geen hobo kon spelen en niet meer mocht sporten, gooide ik de handdoek in de ring. Aan enkele dingen bleef ik wel vasthouden, maar ik nam ook weer elke keer iets lekkers mee uit de supermarkt. Dus kwamen er weer kilo’s bij.

Ik ga er weer tegenaan!

Inmiddels ben ik weer op dat punt beland dat ik mezelf een halt toe heb geroepen. Onder begeleiding van een coach van crossfit ga ik wederom aan de slag met mijn leefstijl en voeding; de 90-days challenge. 90 dagen op een andere manier bezig zijn met eten, maaltijden op een andere manier indelen, plannen en voorbereiden. In de hoop dat het mij nieuwe inzichten zal geven voor een blijvend resultaat. Wordt vervolgd!

De strijd tegen de kilo’s