Terug naar het blogoverzicht

Blogs

Gelukkig niet perfect

25 april 2017

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik zit behoorlijk in een flow! Het is voor mij dé periode van het jaar dat ik volop in beweging ben. Herkenbaar? De winter laten we achter ons en we kijken de bloemknoppen zowat open. De voorjaarsschoonmaak is, bij sommige onder ons,  in gang gezet en de winterjassen worden omgeruild voor ‘de- tussen-door-jassen’. We zijn weer klaar voor actie en laden ons met de eerste zonnestralen op.

Lekker druk

Mijn (lente) flow speelt zich met name af op het werkterrein. De loopbaan-aanvragen stromen de mailbox binnen en iedere maand staan er diverse events en spreekbeurten op het programma. Heerlijk, het is weer toptijd! Toch zit er een kleine keerzijde aan deze werkflow. Terwijl ik aan het doorstomen ben, loop ik meteen ook tegen mijn welbekende ietwat chaotische hersenpan aan. Het ene moment geniet ik van mijn successen, en vervolgens val ik in de ene na de andere verbazing over mijn eigen idiote planning en organisatie.

Alle ballen in de lucht…of toch niet?

Hoe kan ik nou die speciale feestdag op school vergeten waarin alle kinderen verkleed naar school mochten komen!!? En waarom is mijn huis altijd net niet schoon genoeg? Hoezo is de koelkast op woensdagochtend alweer toe aan een refill? Oeps, alweer vergeten een attent kaartje te sturen. Hmm, wat gaat er mis?

Ik weet het al, ik ben niet perfect. Ik kan niet ALLES (goed) doen. Ik ben een vrouw die redelijk goed kan jongleren, maar dan moet ik ook accepteren dat er wel eens een balletje valt. Toch is het lastig  om dit ook daadwerkelijk te blijven toepassen. Het voelt een beetje als falen als je iets ontschoten is. Niet doen! Zonde van je tijd en energie. Focus je op de dingen die wel goed gaan. Vind je dat een te makkelijk antwoord? Probeer deze dan eens:

Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen

 

Dat is voor mij een goede leidraad. Gelukkig zijn we niet perfect. Je bent gemaakt om te leven, niet om geleefd te worden. Niet alles hoeft in orde te zijn. Dat gaat gewoon niet. Kijk naar wat echt belangrijk is en focus je daar op. Klinkt simpel en dat is het ook. Het is lastiger om te accepteren dat je de teugels wat moet laten vieren.

In mijn geval betekent dat: op het oog is mijn huis schoon, maar trek vooral geen laadjes open!

Gelukkig niet perfect